Škoricové hniezda

22. říjen 2014 | 12.22 |
blog › 
Škoricové hniezda

Suroviny 20140923_1103021

  • 1 kg polohrubej múky
  • 400 ml oleja
  • 600 ml mlieka
  • 4 žĺtka
  • 40 g kvasníc
  • štipka soli
  • 6 lyžíc kryštálového cukru
  • 250 g masla
  • škorica
  • cukor

Postup prípravy

Krok 1

Pripravíme si kvások z vlažného mlieka , cukru a droždia.necháme nech nám kvasnice vyskočia a prilejeme k múke žĺtkam oleju a vymiesime cesto do ktorého dáme aj štipku soli.

Krok 2

Cesto musí byť hladké.Potom necháme aspoň 45 minút kysnúť , na teplom mieste ..Z vykysnutého vymiesime bochníky.Z 1 kg aspoň 3 ks

Krok 3

Ten necháme ešte 10 minút potom podkysnúť a vyvaľkáme .Cesto pomastíme maslommktoré si predtým rozpustáíme, posypeme škoricou a cukrom .Zvinieme do závinu a potom krájame hniezda.cca 2 cm.

Krok 4

Ukladáme na vymastený plech .Pred pečením ešte trochu potrieme maslom.Pečieme 20 minút pri 180°C.Po upečením pretrieme ešte cukrovou vodou aby zostali mäkučké..

Krok 5

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Zdroj

Zpět na hlavní stranu blogu

Související články

žádné články nebyly nenalezeny

Moderované komentáře

 zatím nebyl vložen žádný komentář